Palvelua ilman katkoksia

While on the Move Oy (WOM) on oululainen yritys, joka kehittää ja markkinoi laajaa toiminnanohjausratkaisu Daisya varhaiskasvatuksen tarpeisiin. Asiakkaat ovat kuntia ja kaupunkeja. Yritys toimii Suomessa Oulussa ja Tampereella. Lisäksi yrityksellä on toimistot Ranskassa ja Englannissa.

Aluksi yrityksen ohjelmistotuote asennettiin asiakkaan palvelimille. Asiakaskunnan kasvaessa ilmeni tarvetta helpommin kehitettävään ja ylläpidettävään toimintatapaan, jolloin ratkaisuksi tuli keskitetty tuotanto pilvestä.

WOM valitsi pilvipalvelukumppaniksi Oulun DataCenterin. Palvelua tuotetaan ODC Kapasiteetista, joka tarjoaa turvallisen, luotettavan ja suorituskyvyltään asiakaskohtaisesti optimoitavissa olevan tuotantoympäristön. Asiakaskohtaiseen asennukseen verrattuna pilvipalvelun keskeiset edut ovat nopeus käyttöönotoissa, kapasiteettimuutoksissa ja versiopäivityksissä. Myös mahdollisiin virhetilanteisiin reagoiminen on nopeampaa. Suurin osa WOM:n asiakkaista, joita on useita satoja, käyttää Daisya ODC:n pilvestä.

WOM:in toimitusjohtaja Kari Kivistö haluaa vielä korostaa, että palvelun käytettävyysvaatimukset ovat täyttyneet sovitusti ja pilvi-infrasta johtuneita palvelukatkoksia ei ole ollut koko käyttöaikana. Jatkossa palvelua on tarkoitus automatisoida vielä lisää käyttöönottojen ja versiopäivitysten osalta.